Yhdessä onnistuneita hankintoja ja henkilöliikennepalveluja 2023

Vahvistimme edelleen asemaamme julkisen sektorin valtakunnallisena palveluyhtiönä. Hankintapalveluiden tuottajana jatkoimme kannattavalla kasvu-uralla. Sote-henkilökuljetuksemme laajenivat kattamaan koko Pohjois-Savon hyvinvointialueen.

Toimitusjohtajan katsaus

Vuonna 2022 Sansia jatkoi kasvun tiellä. Kannattavuus kuitenkin hieman heikkeni rekrytointien vuoksi valmistautuessamme hyvinvointialueiden käynnistymiseen. Jatkoimme yrityksemme toiminnan kehittämistä ja varautumista kasvuun sekä toteutimme useita strategisia tavoitteitamme.

Hankintapalveluiden toimeksiantojen määrä kasvoi vuodesta 2021, ja niiden kohteena olevien hankintaprojektien koko jatkoi kasvuaan. Omistaja-asiakkaiden sopimusostot kohosivat lähes 455 miljoonaan euroon. Liikennepalveluidemme välittämien sote-kyytien määrä pysyi liki 300 tuhannessa. Myös Sansian perhe kasvoi, kun 23 julkisyhteisöä tuli omistaja-asiakkaiksemme.

Rekrytoimme tiimeihimme vahvaa substanssiosaamista eri toimialoilta kuten terveydenhuollosta. Tilikauden päättyessä palveluksessamme oli 65 henkilöä.

Jatkoimme panostusta sansialaisten hyvinvointiin ja osaamiseen. Kehitimme organisaatiomalliamme ja päivitimme Sansian arvot. Jatkoimme tietohallintomme ja järjestelmiemme kehittämistä tavoitteena parempi asiakaskokemus. Panostimme toimintamme vastuullisuuteen ja vaikuttavuuteen rakentamalla ympäristöjärjestelmän.

Vuosien 2021–2025 strategian toteuttaminen on edennyt jopa edellä aikataulua, ja päivitämme sitä kohti elävää tiekarttaa. Tavoitteenamme on edelleen vahvistaa ja monipuolistaa palvelutarjontaamme omistaja-asiakkaillemme sekä olla luotettava ja haluttava kumppani toimittajille.

Suurten ulkoisten sekä maailmalla tapahtuneiden muutosten keskellä sansialaiset osoittivat pitkäjänteisyyttä, joustavuutta, vahvaa sitoutuneisuutta sekä vankkaa ammattitaitoa. Kiitos henkilöstöllemme, hallituksellemme, omistaja-asiakkaillemme sekä sopimustoimittajillemme loistavasta yhteistyöstä, jonka ansiosta vuosi 2022 oli onnistunut. Tästä on hyvä jatkaa Meidän Sansian rakentamista.

 

Janne Naukkarinen
toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Janne Naukkarinen, Sansia.

Vuosi 2023 lukuina

147

Omistaja-asiakasta

Saimme omistaja-asiakkaiksemme 11 uutta julkisyhteisöä eri puolilta Suomea.

Lue lisää
2690

Hankintasopimusta

Vuoden lopussa yhdelle tai useammalle omistaja-asiakkaalle kilpailuttamiamme hankintoja oli voimassa 715, joihin kuului 2690 hankintasopimusta.

Lue lisää
348 215

Välitettyä matkaa

Välitimme lähes 350 000 sote-kyytiä ja palveluliikenteen matkaa Etelä- ja Pohjois-Savossa.

Lue lisää
505

milj. € sopimusostoja

Omistaja-asiakkaamme ostivat sopimuksillamme tavaroita, palveluja ja tietojärjestelmiä yhteensä 505,1 miljoonalla eurolla.

Lue lisää
70

Työntekijää

Palveluksessamme oli keskimäärin 70 julkisten hankintojen ja henkilöliikenteen ammattilaista.

Lue lisää